Начало Актуално ВРЕМЕННО ПРЕМЕСТВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ЧАСТ ОТ КЛИНИКИТЕ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА"

ВРЕМЕННО ПРЕМЕСТВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ЧАСТ ОТ КЛИНИКИТЕ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА"

25.10.2021
ВРЕМЕННО ПРЕМЕСТВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ЧАСТ ОТ КЛИНИКИТЕ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА"

Уважаеми пациенти, поради необходимостта от разкриване на допълнителни легла за лечение на Covid-19 в УМБАЛ „Александровска“, клиниките локализирани в I-ви и II-ри Хирургичен блок временно пребазират дейността си по следния начин:
Клиника по кардиология се премества в Отделението по кардиология на Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести (при Арката на болницата, ул. „Св. Георги Софийски“ 1).
Легловата база на Клиника по нефрология, трансплантация и диализно лечение се премества на територията на Клиниката по ендокринология (3-ти етаж на сградата при Арката на болницата, ул. „Св. Георги Софийски“ 1). Диспансерът за трансплантирани пациенти продължава дейността си на същото място, като приемът на пациенти се осъществява през отделен (самостоятелен) вход. Отделението по диализно лечение не променя позицията си.
Клиниката по урология се премества на 1-ви етаж в I-ви хирургичен блок. Мястото на приемния кабинет остава същото (на партера на I-ви хирургичен блок).
Клиниката по лицево-челюстна хирургия се премества на 1-ви етаж в I-ви хирургичен блок.
Клиниката по хирургия (II-ра хирургична клиника) остава на същото място – 1-ви етаж на I-ви хирургичен блок.
Клиниките по кардиология и по нефрология, трансплантация и диализно лечение запазват диагностично- консултативните си кабинети по места (в ДКБ „Александровска“ при Арката).
❗ Задължително се спазват разпоредените противоепидемични мерки съобразно създадената организация с цел недопускане смесване на потоците.
❗ Свиждането е преустановено до промяна на епидемичната обстановка. Сведения за болните се получават всеки ден от лекуващите лекари в съответната клиника по телефона.
❗ Екипите на пребазираните клиники продължават да изпълняват в пълен обем оказването на болнична помощ.
Извиняваме се неудобството и благодарим за проявеното разбиране!