Начало ПРЕСЦЕНТЪР Актуално

Актуално

СПИСЪК НА ДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ ДО УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ЗАЧИСЛЯВАНЕ ЗА СПЕЦИАЛНОСТ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА"
СПИСЪК НА ДОПУСНАТИТЕ КАНДИДАТИ ДО УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ЗАЧИСЛЯВАНЕ ЗА СПЕЦИАЛНОСТ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА"
14.01.2022

Във връзка със заповед на Изпълнителния директор на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД (ЗЧР-512/01.12.2021г.) за обявяване на конкурс за длъжността „лекар-специализант“ за специализация по реда на чл.11, ал.1 от Наредба № 1/22.01.2015 г. за придобиване на специалност в системата на здравеопазването и протокол от работата на комисията (№ЗЧР 5//05.01.2022г) по проверка на съответствието на подадените документи, обявяваме списък на допуснатите до конкурса кандидати по специалности, както следва:  КЛИНИЧНА АЛЕРГОЛОГИЯ: Траяна Димитрова Събева  Ферхат Юсуфов Максудов Петър Петров Ибришимов  Естела Иванова Калинина  Михаела Милчева Михайлова  Цветелина Тодорова Вълова  Филип Пламенов Диков  ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЯ: Венцеслав Георгиев Йорданов  Иван Валентинов Черкезов  Свилен Денимиров Донев Севелина Ивова Славчева  Естела Иванова Калинина  Ралица Василева Брайкова  Самуил Венциславов Първанов  Димитър Атанасов Дуковски  Ивета Петрова Петрова  КАРДИОЛОГИЯ: Калоян Асенов Дянков  Иван Андреанов Андреев  Наташа Стоилкова  КЛИНИЧНА МИКРОБИОЛОГИЯ: Виктория Данаилова Пенчева  ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА: Джулия Даниел Димова  Даниел Димитров Стоянов  Богомил Гочев Новаков Диана Тихомирова Димитрова  Димитър Иванов Аврамов  Глория Светославова Александрова  Десислава Венциславова Костова  Георги Анри Миленов  Славея Събева Хаджиева  Христо Христов Хаджиев  НЕРВНИ БОЛЕСТИ: Теодор Антониев Ангелов  Виолина Николаева Начева  Явор Людмилов Фичев  Вивиан Олегова Цветкова  Естела Иванова Калинина  НУКЛЕАРНА МЕДИЦИНА: Явор Валентинов Граматиков  ОБЩА И КЛИНИЧНА ПАТОЛОГИЯ: Димитринка Лазарова Кисова .

ДОЦ. Д-Р ВЕНЦИСЛАВА ПЕНЧЕВА ОТ ДНЕС Е ЗАМ.- ДИРЕКТОР ПО ЛЕЧЕБНАТА ДЕЙНОСТ НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“
ДОЦ. Д-Р ВЕНЦИСЛАВА ПЕНЧЕВА ОТ ДНЕС Е ЗАМ.- ДИРЕКТОР ПО ЛЕЧЕБНАТА ДЕЙНОСТ НА УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“
06.01.2022

Тя заема мястото на д-р Петър Грибнев, който в края на миналата година бе назначен за зам.- министър на здравеопазването. Доц. Венцислава Пенчева е специалист по „Вътрешни болести” (2008) и по „Пневмология и фтизиатрия” (2012) и е част от екипа на Отделението по белодробни болести в Клиниката по пропедевтика на Александровска болница. От м. ноември 2020г. е ръководител на катедра „Пропедевтика на вътрешните болести“ към Медицински университет - София.

КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦАТА Д-Р АТАНАС АТАНАСОВ
КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БОЛНИЦАТА Д-Р АТАНАС АТАНАСОВ
23.12.2021

Уважаеми колеги, Остават броени дни до най-чаканите и светли празници - Рождество Христово и Нова година, които са свързани с мигове на радост, обич, споделяне, топлина и семеен уют, но също така, това е и време за размисъл, за равносметка от отминалата и планове за предстоящата година. 2021 година беше трудна в условия на пандемия, която безмилостно рефлектира върху живота на всички ни. „Александровска“ отново бе в епицентъра на битката с Covid-19.

ВАКСИНАЦИОННИЯТ ЦЕНТЪР НА УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" Е С НОВА ЛОКАЦИЯ
ВАКСИНАЦИОННИЯТ ЦЕНТЪР НА УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" Е С НОВА ЛОКАЦИЯ
22.12.2021

Екипът е преместен в сградата в ляво след бариерата, на мястото на детските очни кабинети, успоредно на фургоните, където беше позициониран първоначално. Центърът за ваксинация няма да работи през почивните и празничните дни. Работното време се запазва от 8.30 до 17.00ч., в работните дни от седмицата. Налични са ваксини на Pfizer, Moderna и Johnson & Johnson. Ваксинират се и деца на и над 12-годишна възраст.

УРОЛОГЪТ Д-Р ЧАВДАР ЕЛЕНКОВ Е НОВИЯТ ЗАМ.- ДИРЕКТОР ПО ЛЕЧЕБНАТА ДЕЙНОСТ В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“
УРОЛОГЪТ Д-Р ЧАВДАР ЕЛЕНКОВ Е НОВИЯТ ЗАМ.- ДИРЕКТОР ПО ЛЕЧЕБНАТА ДЕЙНОСТ В УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“
22.12.2021

Урологът д-р Чавдар Еленков е новият зам.-директор по лечебната дейност в УМБАЛ „Александровска“ до завръщане на титуляра д-р Петър Грибнев, който със заповед на премиера е назначен от днес за зам.- министър на здравеопазването. Д-р Еленков завършва медицина във Висш медицински институт, София (1982). Придобива специалност по урология (1994), Свидетелство за професионална квалификация по „Здравен мениджмънт” от УНСС (2005) и магистърска степен по „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ от ФОЗ, МУ-София (2014).

ХИРУРГЪТ Д-Р ПЕТЪР ГРИБНЕВ ОТ УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ ЩЕ БЪДЕ ЕДИН ОТ ЗАМЕСТНИЦИТЕ НА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР
ХИРУРГЪТ Д-Р ПЕТЪР ГРИБНЕВ ОТ УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА“ ЩЕ БЪДЕ ЕДИН ОТ ЗАМЕСТНИЦИТЕ НА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР
22.12.2021

Назначението му стана ясно днес от заповед на министър-председателя Кирил Петков. Д-р Грибнев е на 47 години. Завършва Медицински университет, София (1999), през 2007г. придобива специалност "Хирургия". Част е от екипа на Клиника по хирургия "Проф. д-р Ал. Станишев" в лечебното заведение, където в периода 2012-2017 е началник на Операционен блок, а в периода 2016-2021 - ръководител на направление "Онкологична хрургия". От юли 2021г. досега бе зам.

СПИСЪК НА КЛАСИРАНИТЕ КАНДИДАТ-СПЕЦИАЛИЗАНТИ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА"
СПИСЪК НА КЛАСИРАНИТЕ КАНДИДАТ-СПЕЦИАЛИЗАНТИ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА"
13.12.2021

Във връзка със заповед на изпълнителния директор на УМБАЛ „Александровска“ (№ ЗЧР-338/19.10.2021г.) за обявяване на конкурс за длъжността „лекар-специализант“ за специализация с финансиране на обучението по реда на чл.40 ал.1 и чл.42б от Наредба №1/22.01.2015г. за придобиване на специалност в системата на здравеопазването и протокол от работата на комисията (ЗЧР 412/02.11.2021г.) по проверка на съответствието на подадените документи, обявяваме списък на класираните кандидати" Специалност "ДЕТСКА ПНЕВМОЛОГИЯ И ФТИЗИАТРИЯ" 1.

НЕФРОЛОГЪТ ПРОФ. ЕМИЛ ПАСКАЛЕВ ПОЛУЧИ  ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА „ДАНИЕЛА СЕИЗОВА – В ИМЕТО НА ЖИВОТА“, В КАТЕГОРИЯ "ЛЕКАР НА 2021"
НЕФРОЛОГЪТ ПРОФ. ЕМИЛ ПАСКАЛЕВ ПОЛУЧИ ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА „ДАНИЕЛА СЕИЗОВА – В ИМЕТО НА ЖИВОТА“, В КАТЕГОРИЯ "ЛЕКАР НА 2021"
09.12.2021

Отличието му бе връчено за заслуги в откриването на пациенти с болест на Фабри. Отличието получават хора от различни професионални области, които имат принос в сферата на здравеопазването. Наградите се връчват от Федерация български пациентски форум в памет на журналистката Даниела Сеизова, която почина през 2008г., и която приживе отразяваше активно проблемите на пациентите и помагаше за решаване на множество здравни казуси. Проф. д-р Емил Паскалев, дмн има специалност по вътрешни болести и по нефрология, ръководител е на Клиниката по нефрология, трансплантация и диализно лечение в УМБАЛ „Александровска” и на единствения в страната референтен Експертен център за болестта на Фабри, разкрит към нея (2016г.